021.408.61.61, 0740.088.966
0,00

Cum ne protejam copilul acasa (2)

Cum ne protejam copilul acasa (2)

22.10.2014

Cum ne protejam copilul acasa (2)

Cum ne protejam copilul acasa.

Monitorizarile realizate la nivel european releva ca accidentele casnice sunt principala cauza de ranire a copiilor de varsta frageda, nu mai putin de 70% dintre copii avand mai putin de patru ani.
Pornind de la aceaste considerente este bineinteles ca un parinte responsabil trebuie sa ia toate masurile necesare pentru a le asigura celor mici un camin sigur si fara riscuri.
Asa cum veti vedea in randurile de mai jos din fericire in momentul de fata exista o serie intreaga de produse menite sa securizeze spatiile accesibile copilului.

Solutii de siguranta pentru copii in camera de zi/dormitor

Reduceti riscul de accidente in camera dezi/dormitor prin cateva masuri de siguranta:
- functie de varsta copilului, asigurati-va ca nu exista obiecte care pot fi trase din rafturi peste acesta. Fixati televizorul sau dulapurile de perete cu sigurante speciale. Indepartati, pe masura ce copilul creste, obiectele grele din rafturile la care acesta are acces.
- blocati sertarele si usile dulapurile pentru a impiedica accesul copilului la lucruri periculoase si pentru a preveni riscul de a trage sertarele peste el.
- blocati prizele cu protectii special adaptate formatului fiecareia.
- protejati copilul de lovituri in muchiile ascutite ale peretilor si dulapurilor folosind produse specializate.
- in perioada somnului folositi o bariera de pat pentru a asigura copilul, dupa somn, pliati sau indepartati bariera de pat.
- o poarta de siguranta pentru a tine copilul in camera sau un tarc de joaca daca doriti sa il tineti intr-o camera mai mare, va asigura impotriva riscului de a cadea pe scari sau a ajunge in spatii periculoase.
- blocati incuietoarea usilor si asigurati-le pentru a se evita prinderea mainilor in balamale sau la usa. In cazul geamurilor folositi sigurante speciale pentru a impiedica deschiderea de catre copil.
- folositi o camera de supraveghere cu alerta de sunet si miscare pentru a putea vedea in orice moment ce face copilul, in cazul in care pentru o scurta perioada de timp nu puteti supraveghea copilul.

 

 

AIRBI SCALA TFA ESCABBO REER GRUNSPECHT SEVEN NIP
© 2017 Abi Solutions

Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro - Linie telefonica la tarif normal: 021-9551.

peliti ilog