021.408.61.61, 0740.088.966
0,00

Despre temperatura si masurarea ei corect

Despre temperatura si masurarea ei corect

20.06.2014

Despre temperatura si masurarea ei corect

Alaturi de puls, presiunea sangelui si respiratie, temperatura corpului este considerata un semn vital. Aceste semne sunt masurabile si indica daca functiile importante ale corpului sunt in regula si arata nivelul de sanatate al persoanei.
Ca regula, temperatura corpului este masurata in grade Celsius sau grade Fahrenheit. Orice deviatie de la valorile normale simbolizeaza o schimbare in corp, care este de obicei insotita de simptome uzuale cum ar fi dureri de cap, tuse, etc.
Acele persoane cu cresteri sau scaderi ale temperaturii corpului, febra, spasme musculare, tremurat etc., au nevoie de ingrijire competenta si observare atenta, inclusiv inregistrarea valorilor pentru referinte ulterioare.
Este importanta consultarea doctorului odata cu modificarea unui semn vital.Febra este o reactie a organismului la un agent infectios (virus, bacterie, parazit), reprezentand de fapt mecanismul de aparare al organismului la agresiunea infectioasa (lupta dintre agentul infectios si anticorpii de aparare produsi de organism pentru a-l neutraliza). Febra se defineste ca o crestere a temperaturii corpului peste valoarea normala de 37,7 C.
Cea mai precisa metoda de masurare a temperaturi este cea rectala, valorile normale fiind aprox in intervalul 36,2C - 37,7C. Masuratoarea orala poate fi efectuata in cavitatea bucala sau sub limba (de preferat), valorile obtinute fiind sub cele obtinute prin metoda rectala cu 0,3C pana la 0,8C.
Cea mai utilizata metoda folosita clinic este cea axilara, la incheietura bratului, iar valorile masurate astfel sunt cu aproximativ 0,5C pana la 1,5C mai mici ca in cazul masurarii rectale.
O metoda noua de masurare, foarte precisa si rapida, este cea care foloseste temperatura radiantă emisa de sursa de caldura, folosind termometre cu Infrarosii pentru ureche sau frunte

SEVEN ESCABBO NIP SCALA AIRBI CudlleCo REER GRUNSPECHT
© 2017 Abi Solutions

Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro - Linie telefonica la tarif normal: 021-9551.

peliti ilog