021.408.61.61, 0740.088.966
0,00

Hipertensiunea arterială și riscul producerii unui atac de cord

Hipertensiunea arterială și riscul producerii unui atac de cord

27.05.2014

Hipertensiunea arterială și riscul producerii unui atac de cord

Experţii avertizează că datele prezintă o situaţie îngrijorătoare întrucât, hipertensiunea arterială este tot maiîntâlnită în rândul oamenilor. Peste 40% din populaţia statelor europene fiind diagnosticată cu această afecţiune.

„Hipertensiunea arterială, spre deosebire de alte afecţiuni, este relativ uşor de identificat şi tocmai de aceea este important ca pacienţii să meargă regulat la medic şi să-şi măsoare tensiunea arterială. Ulterior diagnosticării, tensiunea arterială poate fi optim controlată prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos, la care, adeseori este nevoie de asocierea medicaţiei - se reduce astfel riscul ca hipertensiunea arterială să contribuie la progresiunea afecţiunilor cardiovasculare".

La nivel global, datele arată că 50% din complicaţiile cardiace şi 75% din evenimentele cerebrovasculare sunt cauzate de hipertensiune arterială.

„Raportul Societăţii Europene de Cardiologie ne arată că fiecare 100.000 de români pierd 3.000 de ani de viaţă activă din cauza afecţiunilor cardiovasculare şi a impactului negativ pe care acestea îl au asupra pacientului, dar şi asupra familiei acestuia. Prevenţia este primul şi cel mai important pas în evitarea afecţiunilor cardiovasculare”, a declarat Oana Igrişan, Director Comunicare Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

Potrivit acesteia, când riscul cardiovascular este ridicat devine esenţial ca pacientul să aibă acces la cele mai bune tratamente, care oferă şanse reale în lupta cu boala. "Anii de viaţa activă pierduţi afectează nu doar calitatea vieţii pacienţilor ci şi asupra economia statului, întrucat din cauza bolilor asociate scade randamentul în muncă, iar de multe ori decesul survine la o vârstă tânără", a mai spus Igrişan.

Afecţiunile cardiovasculare sunt în continuare principala cauză de deces atât în Europa, cât şi în România unde aproximativ 60% dintre decese sunt cauzate de aceste afecţiuni, conform aceluiaşi raport. Potrivit datelor ARPIM, în anul 2013, aproximativ 200 de terapii de ultimă generaţie destinate afecţiunilor cardio si cerebro-vasculare se aflau în proces de dezvoltare la nivel global.

Articol preluat din edițía on-line a ziarului Gândul de Mădălina CHIŢU Publicat la: 26.05.2014 21:52

TFA NIP REER CudlleCo SCALA GRUNSPECHT AIRBI SEVEN
© 2017 Abi Solutions

Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor: www.anpc.gov.ro - Linie telefonica la tarif normal: 021-9551.

peliti ilog